Šarčević na sajmu obrazovanja: Animirali smo mnoge poslodavce da se uključe u dualno obrazovanje

Šarčević na sajmu obrazovanja: Animirali smo mnoge poslodavce da se uključe u dualno obrazovanje

BEOGRAD – Dualno obrazovanje je od izuzetne važnosti za državu Srbiju, razvoj ekonomije i budućnost mladih ljudi, rekao je danas u Novom Sadu ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Na svečanom otvaranju Međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu Šarčević je naveo da je ministarstvo poslednjih meseci intenzivno radilo na uspostavljanju saradnje škola i kompanija i da su mnogi poslodavci animirani i da se uključe u dualno obrazovanje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, Šarčević je ponovio da se prvi put planu upisa u srednje škole pristupa na odgovoran način, način koji će mladim ljudima obezbediti izvesnije radno mesto i sigurniju budućnost.

Otvaranju sajma prisustvovao je i predsednik pokrajinske skupštine Ištvan Pastor.

Kako je najavljeno, na sajmu će na neposredan način, kroz konkretne primere biti predstavljeni različiti modeli dualnog obrazovanja, preduzetništvo u školama i učeničke kompanije.

Posetiocima Sajma škole će prikazati proverene modele razvoja učenika, koji će po završetku svog srednjoškolskog obrazovanja, gimnazijskog ili stručnog, biti spremni da znanja stečena u školi koriste u tokom života i rada.

Svoje modele razvoja kompetentnih učenika, stručnjaka i preduzetnika predstaviće gimnazije, srednje stručne škole iz oblasti trgovine, tehničkih i mašinskih nauka, medicine, ugostiteljstva i turizma.

– A da se priča o dualnom obrazovanju ne završava na srednjoškolskom nivou obrazovanja, svojim predstavljanjem na štandu Ministarstva prikazaće fakulteti iz Beograda, Niša i Zrenjanina – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Kurir

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *