Sastanak “Merkatora S” i njegovih dobavljača

Sastanak “Merkatora S” i njegovih dobavljača

Privredna komora Srbije posle uskrsa organizuje susret zbog krize u “Agrokoru”.

Pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, odmah posle Uskrsa biće održan veliki sastanak rukovodstva firme “Merkator S” i dobavljača. Tu će biti razmatrana situacija u vezi s njihovim poslovim odnosima na tržištu trgovine na malo u Srbiji.

Kako “Novosti” saznaju, Marko Čadež, predsednik PKS, zainteresovan je za to da Komora detaljno prati sva dešavanja u vezi s poslovanjem ove kompanije u Srbiji, jer je svestan toga da se kriza u “Agrokoru” često paušalno ocenjuje i da se stavlja znak jednakosti s kompanijama u kojima koncern ima udeo, a koje posluju u Srbiji.

Inače, Privredna komora Srbije nedavno je saopštila da je “Merkator S” finansijski nezavisan, jer posluje u okviru sistema “Merkator” d. d. Ljubljana.

Pod krovom “Agrokora”, u Srbiji posluju “Dijamant”, “Kikindski mlin”, “Merkator”, “Idea”, “Frikom”, “MG Mivela”, “Super kartica” i “Nova sloga Trstenik”.

Inače, Kompanija “Agrokor”, hrvatskog tajkuna Ivice Todorića, zapala je u velike finansijske probleme zbog čega su računi svih firmi, koje posluju u okviru koncerna, blokirane. Trenutno je u “Agrokor” ušla privremena uprava.

Izvor: Novosti

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *