Seminar o ISO standardima

Seminar o ISO standardima

Predsednik tehničkog komiteta ISO/TC 176 zaduženog za razvoj standarda ISO 9001 dr Najdžel H Kroft održaće,  6. i 7. juna, seminar u Centrlanoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Ova pradavanja uglednog gosta organizovao je Fakultet tehničkih nauka UNS.

Dr Kroft, vrhunski stručnjak za razvoj standarda, posle dugogodišnje prakse u privredi i nemerljivog doprinosa na području primene i razvoja međunarodnih standarda, sa više od 15 godina aktivnog učešća u ISO organizaciji, prvi put će biti gost Fakulteta tehničkih nauka.

Dr Kroft je 2010. godine imenovan za predsednika komiteta ISO/TC 176 sa odgovornošću za ISO 9001, ISO 9004 kao i druge standarde.

S obzirom, da danas postoji preko milion organizacija širom sveta koje su sertifikovane prema ISO 9001, jasno je koliki je uticaj ovog standarda na svetsku privredu i ekonomiju, što i ovdašnje organizacije i kompanije čini i tek kako zainteresovanim za njegovu primenu.

Inače, najnovije, radikalne izmene standarda ISO 9001 objavljene su u septembru 2015. godine od strane ISO organizacije, a pod “dirigentskom palicom” dr Krofta, koji će prilikom svog dvodnevnog gostovanja u Novom Sadu davati objašnjenja o svim zahtevima standarda i instrukcije za prevazilaženje problema koji se mogu pojaviti u njegovoj primeni.

Seminar je namenjen svim konsultantima, internim i eksternim proveravačima, predstavnicima rukovodstva za kvalitet i svima onima koji su uveli ili imaju nameru da uvedu sistem menadžmenta kvaliteta u svoje organizacije.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *