Sosijete ženeral: Podrška preduzetnicima na svim nivoima poslovanja

Sosijete ženeral: Podrška preduzetnicima na svim nivoima poslovanja

U godini preduzetništva zajednički cilj svih učesnika na tržištu – zakonodavnih i regulatornih tela, kao i finansijskih institucija, jeste podrška razvoju malih i srednjih preduzeća koji čine 99 odsto svih privrednih subjekata u Srbiji.

To je prepoznala i Sosijete general banka, koja nizom proizvoda i usluga za podsticanje proizvodnje privatnog biznisa želi da preduzetnicima ponudi partnerstvo u pronalaženju najboljih rešenja za njihov opstanak i rast na tržištu.

Direktorka prodaje za mala preduzeća i preduzetnike u Sosijete ženeral banci Biljana Pešić kaže za „Blic“ da su neki od najvećih izazova sa kojima se preduzetnici suočavaju na tržištu naplata potraživanja, upravljanje obrtnim kapitalom i nedostatak inovacija proizvoda.

– Domaća preduzeća potrebu za obrtnim kapitalom rešavaju uglavnom putem bankarskih kredita, a da bi ih iskoristili na odgovarajući način koji ne opterećuje njihove prihode, lični bankari Sosijete ženeral banke su prvenstveno partneri i eksperti koji će im pomoći da izaberu odgovarajući proizvod za potrebe poslovanja. Proizvođači su jedna od specifičnih kategorija klijenata jer koriste apsolutno sve proizvode banke. Potrebni su im kratkoročni krediti za obrtna sredstva kojim nabavljaju sirovinu ili plaćaju obaveze prema dobavljačima, revolving krediti, kao i investicioni kredit za osavremenjivanje opreme, kupovinu novih proizvodnih linija i poslovnog prostora – navodi Pešićeva.

Ona kaže da se često događa da preduzetnici koriste kratkoročne kredite za investicije, čime opterete prihode prilikom vraćanja i time onemogućavaju nabavku novog repromaterijala za nastavak proizvodnje.

– Zahvaljujući posebnom pristupu klijentima, Sosijete ženeral banka želi da pomogne ponudom i različitih mogućnosti i rešenja koja su najpovoljnija za njih u tom trenutku. Pre svega ekspertizom kojom bankarski savetnici predlažu proizvode koji neće opteretiti njihove prihode i da nesmetano nastave sa svojom proizvodnjom – kaže Pešićeva.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *