Srbija će dobiti 30 policajaca – finansijskih forezničara

Srbija će dobiti 30 policajaca – finansijskih forezničara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas obavestio šefa Misije OEBS-a u Srbiji Andreu Oricia da će obuku za finansijske forenzičare proći 30 policijskih službenika, radi jačanja borbe protiv korupcije.

Na sastanku je bilo reči o projektu za jačanje policije obukom za istragu korupcije, što će finansirati Norveška, da bi se kriminalistička policija bolje osposobila za tu oblast.

Stefanović i Oricio su razgovarali i o nastavku reformskih procesa i o aktivnostima Ministarstva u ispunjavanju obaveza radi postizanja strateških ciljeva Srbije.

Sagovornici su saradnju ocenili kao uspešnu i istakli mogućnosti za njeno unapređenje, posebno u suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, terorizma.

Stefanović je ukazao da je cilj MUP-a da konkretnim refomama i ispunjavanjem obaveza iz Poglavlja 24 pregovora Srbije i EU nastavi evrointegraciju za šta očekuje dalju podršku i saradnju Misije OEBS u Srbiji.

Oricio je rekao da je OEBS spreman da podrži reformske procese u Ministarstvu i aktivnosti koje Srbija planira na ostvarivanju svojih strateških ciljeva.

Misija OEBS-a, kako je naveo Oricio, pružiće punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u sprovodjenju Nacionalne strategije za prevenciju i borbu protiv terorizma.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *