Srbija na 50. mestu „digitalnih nacija“, Beograd među „super gradovima“

Srbija na 50. mestu „digitalnih nacija“, Beograd među „super gradovima“

Srbija se nalazi na 50. mestu „digitalnih nacija“, prema proceni komanije „Tolon“ koja se bavi globalnim autsorsingom i savetovanjem u investicijama.

Zanimljivo je da se na ovoj listi, u Top 50, osim Srbije nalaze još jedino Bugarska i Rumunija, a da ostalih zemalja iz regiona nema.

Takođe, interesantno je i to što se među prvih deset „digitalnih nacija“ nalaze i Indija, Kina, Meksiko, Čile i Poljska, ali ne i Amerika, koja je zauzela tek 16. mesto, i to iza Vijetnama, Rusije, Kosta Rike i Češke, prema proceni „Tolona“.

Kada je reč o kategoriji „super gradova“, u Top 100 nalazi se i Beograd, koji se pomerio sa 94. na 87. mesto. U ovoj kategoriji zapravo je reč o digitalnom vođstvu pojedinih gradova, gde se kao reperi uzimaju obrazovanje, inovacije, talenat, startapovi…

U Top 10 „super gradova“ ove godine su Tela Aviv (Izrael), Sao Paolo (Brazil), Bangalore (Indija), Mumbaj (Indija), Seul (Južna Koreja), Singapur (Singapur), Vankuver (Kanada), Nju Delhi (Indija), Šangaj (Kina) i Toronto (Kanada).

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *