SRPSKI DAVOS Počeo Kopaonik biznis forum uz rekordnih 600 učesnika

SRPSKI DAVOS Počeo Kopaonik biznis forum uz rekordnih 600 učesnika

Na Kopaoniku 3. marta 2015. godine počinje 22. Biznis forum na kome će se u tri dana okupiti više od 600 učesnika – političara, biznismena, bankara, diplomata, kao i najeminentnijih domaćih ekonomskih eksperta.

Pozdravljajući goste i učesnike Foruma na koktelu dobrodošlice koji je sinoć pripredila MK Grupa, predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) Aleksandar Vlahović je istakao je da je u istoriji Biznis foruma na Kopaonika ovogodišnji skup rekordan po broju učešnika.

„Prema tome, i po tome smo postali pravi „srpski Davos“, istakao je Vlahović, aludirajući na Svetski ekonomski forum koji se održava svake godine u poznatom zimskom centru u Švajcarskoj.

Direktor Novinske agencije Tanjug Branka Đukić, istakla je da je nacionalna novinska agencija već treću godinu za redom medijski partner Kopaonik biznis foruma.

„Mislim da nam je ovde mesto, jer smo kao medij otvoreni za sva mišljenja, za sve sektore društva, a posebno za ekonomiju i verujemo da mora pobediti dobra ekonomska misao“, poručila je Đukićeva.

Direktorka Tanjuga je izrazila očekivanje da je 2015. godina biti iskorak u tom smislu.

Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015. potvrdili su učešće premijera Aleksandra Vučića, guvernera NBS Jorgovanke Tabaković, ministara Dušana Vujovića, Kori Udovički, Ivana Tasovca, Aleksandra Antića i Snežane Bogosavljević Bošković, nekoliko državnih sekretara i pomoćnika ministara, kao i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Potvrđeno je, takođe, i učešće velikog broja ambasadora i stranih prestavnika, kao i predstavnika Delegacije EU u Srbiji, direktora Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i predstavnika MMF-a, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija.

Za medijsko praćenje Kopaonik biznis foruma akreditovano je više od 100 domaćih i stranih novinara.
Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015 su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *