Srpski menadžeri za razvoj kadrova i odgovorno liderstvo

Srpski menadžeri za razvoj kadrova i odgovorno liderstvo

Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovala je u Beogradu tradicionalni 11. Junski susret menadžera, sa koga je poručeno da su Srbiji potrebni kvalitetni menadžeri koji bi, zajedno sa institucijama Vlade, radili na unapređenju konkurentnosti Srbije.

Srbiji su potrebne jake poslovne asocijacije, kao što je Srpska asocijacija menadžera, kako bismo kroz stalni dijalog sa privrednicima, brzo i efikasno, rešavali sve probleme koji stoje na putu daljeg unapređenja naše privrede, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije i specijalni gost na događaju Ivica Dačić.

Pred Vladom Srbije su, kako kaže, i dalje veliki izazovi, ali je Vlada odlučna u tome da poboljša poslovno okruženje.

Verujem da će se efekti reformi koje su pokrenute odraziti na vaše privredne uspehe u ovoj i narednim godinama, kazao je Dačić.

Kako je ocenio, snaga jedne zemlje je u ljudima, a tu pre svega, kako kaže, misli na mlade ljude, nove generacije, ali i na uspešne poslovne ljude, privrednike i preduzetnike koji su pravi pokretači privrednog rasta.

Srbiji su potrebni kvalitetni i sposobni menadžeri, spremni na prihvatanje odgovornosti da zajedno sa institucijama Vlade Srbije rade na unapređenju konkurentnosti Srbije, jer samo ako je konkuretna na regionalnom i svetskom tržištu, Srbija može da bude bogata i uspešna za sve svoje građane, rekao je Dačić. 

Predsednica SAM Stanka Pejanović je, govoreći o planovima Asocijacije u narednom periodu kao i aktivnostima usmerenim na jačanju menadžera i uspešnom vođenju kompanija, rekla da se Asocijacija menadžera gradi na vrednostima kao što su integritet, etičnost, odgovornost i proaktivnost.

Među najvažnijim ciljevima organizacije su: permanentni razvoj, razmena znanja i iskustva među članovima i u okviru kompanija u kojima radimo. Na taj način unapređujemo struku i snagu čanova, razvijamo i SAM kao reprezentativno udruženje menadžera, utičemo na širu  poslovnu zajednicu i društvo i stvaramo jaču i uspešniju Srbiju, istakla je Pejanović. 

SAM je jedan od pokretača inicijative SAMIT 100, koja predstavlja platformu za susret najistaknutijih privrednika sa najvišim zvaničnicima regiona, a u cilju unapređenja ekonomske saradnje i podizanja konkurentnosti regiona.

Ove godine SAMIT 100 se održava u oktobru u Makedoniji, a 2018. u Srbiji. 

Teme ovogodišnjeg susreta menadžera, koji je okupio oko 200 zvanica, bile su odgovorno i etičko poslovanje, razvoj profesionalnih kadrova za uspešno vođenje kompanija, kao i saradnja sa institucijama Vlade na pitanjima od značaja za regionalnu saradnju i unapređenje konkurentnosti Srbije. 

Kao i svake godine, ovaj događaj je okupio najuglednije menadžere i privrednike, predstavnike državnih institucija, diplomatskog kora, međunarodnih institucija i mnogobrojne medije. 

Izvor: Tanjug

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *