Stana Božović: U 2017. 100 miliona evra iz IPA fondova za otpadne vode

Stana Božović: U 2017. 100 miliona evra iz IPA fondova za otpadne vode

Srbija bi u 2017. iz pretpristupnih IPA fonda EU mogla da dobije 100 miliona evra za infrastrukturne projekte u oblasti životne sredine, najavila je danas državna sekretarka u ministarstvu poljoprivrede i zašttite životne sredine Stana Božović.

Ona je novinarima na sajmovima energetike i zaštite životne sredine rekla da Vlada Srbije u razgovorima sa predstavnicima EU dobila obećanje da će u 2017. godini biti obezbeđeno 100 miliona evra za investicije u oblasti životne sredine.

Božović je najavila da će u Nišu krajem nedelje predstavnik Evropske komisije predstaviti taj projekat Vladi Srbije. Prema njenim rečima, više od plovine tih sredstava iz IPA fondova biće namenjen za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu.

Kako je navela, deo sredstava će biti namenjen za izgradnju postrojenje za prečišćavanje vode u Kragujevcu, kao i za regionalni centar za upravljanje otpadom u Novom Sadu. Božović kaže da će u narednom periodu biti posvećeno više pažnje pitanju životne sredine kada je reč o investicijama, te da će se nastojati da se poboljša naplata ekološke takse, što je, kako navodi, veliki problem.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *