Štrajk u „Fijatu“ ostavlja posledice po celu ekonomiju

Štrajk u „Fijatu“ ostavlja posledice po celu ekonomiju

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izrazio je 3.jula 2017. godine nadu da će radnici Fijata koji štrajkuju i rukovodstvo kompanije postići dogovor jer, kako je istakao, ta obustava proizvodnje ostavlja posledice po celu ekonomiju države.

– Mogu samo da se nadam da će uskoro biti postignuti dogovori, između rukovodstva Fijata i radnika. Moramo da budemo svesni da ovo ostavlja posledice po privredu. Ako proizvodnja stoji, proizvodnja jednog od našeg najvećeg izvoznika, onda to za celu ekonomiju ne može da bude dobro – kazao je Čadež.

On je rekao da su u proizvodnju ovog preduzeća uključeni mnogi dobavljači i dodao da PKS prati dešavanja vezana za Fijat.

– Fijat nije samo Fijat, nisu to samo radnici u fabrici, to je čitava dobavljačka industrija autodelova i različitih dobara i usluga koji su vezani za taj veliki sistem. I to je povezan lanac – rekao je Čadež.

On je izrazio nadu da će uskoro doći do kompromisa sa obe strane kako se ne bi ugrozila konkurentnost Fijatovih proizvoda.

Izvor: Tanjug

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *