Svaki drugi prodavac krši propise

Svaki drugi prodavac krši propise

Svaki drugi poreski obveznik u Srbiji posluje mimo pravila, pokazuju najnoviji razultate kontrole Poreske uprave. U proveri 50 maloprodajnih objekata širom zemlje, inspektori su utvrdili nepravilnosti kod polovine, a za njih 20 najavljen je – katanac.

U saopštenju Poreske uprave se precizira da su inspektori regionalnog odeljenja Beograd, Novi Sad i Niš od 4. do 6. septembra izvršili kontrolu 50 maloprodajnih objekata koji su u obavezi da evidentiraju promet preko fiskalne kase u cilju suzbijanju sive ekonomije.

– Zbog nepoštovanja propisa, Poreska uprava pokrenuće protiv tih privrednih subjekata prekršajni postupak, pri čemu će za 20 poreskih obveznika biti izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti – navedeno je u saopštenju. – Terenska kontrola na Roštiljijadi u Leskovcu je obavljena kod 21 ugostitelja, a njih sedam nije evidentiralo promet preko fiskalne kase, a u pet restorana angažovani su neprijavljeni radnici.

Od 10 maloprodajnih objekata oko Ekonomskog fakulteta, autobuske i železničke stanice u Beogradu, trgovci tri radnje „zaboravljaju“ da promet evidentiraju preko fiskalne kase, a u dva su zatečeni neprijavljeni radnici. Ništa bolje nije ni u Horgošu i Kanjiži, gde su utvrđene nepravilnosti u polovini kontrolisanih objekata.

U Jakovu od tri kontrole ugostiteljskih objekata, dva obveznika nisu evidentirala promet preko fiskalne kase, a u jednom od tih objekata angažovani su i neprijavljeni radnici.

Izvor: Novosti

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *