Turistička organizacija Novog Sada proglašena za najbolju u Srbiji

Turistička organizacija Novog Sada proglašena za najbolju u Srbiji

Turistička organizacija Novog Sada nagrađena je Zlatnom amforom kao najuspešnija turistička organizacija u Srbiji za 2016. godinu.
Ova nagrada dodeljena je predstavnicima TONS-a na svečanosti koju je priredila YU Travel revija u saradnji sa novinarima. Direktor TONS-a, Branislav Knežević, rekao je da ova godina predstavlja godinu „obaranja dosadašnjih sopstvenih rekorda“.

„Sa brojnim partnerima, tokom ovogodišnjeg Opens youth fair-a oboreni su rekordi u broju izlagača (preko 60), broju zemalja učesnika (šest zemalja i Srbija), i broju posetilaca, preko 15.000 za oba dana“, naveo je Knežević.

On je dodao da podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih devet meseci 2016. godine ukupno je boravilo 146.139 turista, što predstavlja porast u odnosu na isti period prošle godine za 13,6 odsto. Prema istom izvoru u periodu januar-oktobar 2016. godine ukupno je ostvareno 303.317 noćenja što predstavlja porast od 19,9 odsto. Porast noćenja stranih turista u odnosu na prethodnu godinu iznosi 29 odsto, te je samim tim porasla i naplata boravišne takse.

„Učešćem na sajmovima i promocijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu, doprineli smo pozicioniranju Grada Novog Sada na turističkoj mapi Evrope. U cilju nastavka promocije, u većim gradovima Srbije i zemljama regiona bili su postavljeni bilbordi o Novom Sadu. Nakon toga, Turistička organizacija Grada Novog Sada je organizovala kampanju kojom poziva posetioce da božićne i novogodišnje praznike provedu u Novom Sadu. Na društvenim mrežama, radiju, televiziji i elektronskim medijima promovisane su manifestacije i ugostiteljski objekti u gradu koji nude sadržaje za novogodišnje praznike“, dodao je Knežević.

Kao dva posebna uspeha Knežević je naveo pozicioniranje Novog Sada na mapi poželjnih ciklo destinacija i dobijanje kandidature Evropske prestonice kulture 2021. i Omladinske prestonice Evrope 2019.

Nagrade u različitim kategorijama su dodeljene i Ambasadama Indije, Izraela, Kube i drugima.

Izvor: 021

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *