Turizam korak napred za Vojvodinu

Turizam korak napred za Vojvodinu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, posetio je Visoku školu strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim Karlovcima, gde je sa direktorom dr Miladinom Kalinićem razgovarao o planovima i programima Sekretarijata, kao i o studijskim programima ove naučno-obrazovne institucije, te mogućnostima saradnje na polju turizma i preduzetništva.Đoković je istakao da je ova škola jedna od retkih koja nudi obrazovni program za ugostiteljstvo i turizam, upravo ono što AP Vojvodini nedostaje kao turističkoj destinaciji.

– Visoka škola u Sremskim Karlovcima ove godine iznedriće oko stotinu obrazovanih kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, a Pokrajina mora nastojati da ih zadrži i primeni u praksi njihovo stečeno obrazovanje. Pokušaćemo ove kadrove da zadržimo uz pomoć podsticajnih mera, tačnije start-ap programa i programa zapošljavanja u saradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje – rekao je Đoković, dodavši da će Sekretarijat podržati održavanje Sajma studentskog i omladinskog preduzetništva koji organizuje ova škola svake godine u maju, te da se pojedine ideje izdvoje i podstaknu kako bi se realizovale u praksi.

Prema rečima dr Kalinića, ova obrazovna institucija pruža studentima stručna znanja, veštine i sposobnosti kako bi po završetku studija stupili na tržište rada u strateški važnim oblastima – privrednom razvoju, preduzetništvu, turizmu i ugostiteljstvu. U razgovorima je iskazano interesovanje za korišćenje obrazovnih resursa i kapaciteta Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, upravo zbog sve veće potrebe na tržištu rada i kapitala za dualnim obrazovanjem i pragmatičnom pristupu poslovanju.

Potpredsednik Pokrajinske vlade uručio je sertifikate polaznicima Visoke škole za osvojenu zlatnu i srebrnu nagradu stečene na stručnoj praksi u Portorožu.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *