U Nemačku na posao može 2.770 radnika iz Srbije

U Nemačku na posao može 2.770 radnika iz Srbije

Više od četvrt veka iz Srbije put Nemačke odlaze naši radnici zaposleni u domaćim preduzećima, koji posao u toj zemlji dobijaju na osnovu određenih kvota po detašmanu.

 Do sada je upućivanje radnika po detašmanu bilo u nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, a od ove godine tu uslugu će obavljati Privredna komora Srbije. U skladu s tim, PKS je objavio javni poziv za dodelu detašmana za upućivanje zaposlenih na privremen rad u Nemačku. Odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za detašmansku 2016/2017. godinu je 2.770 zaposlenih, od kojih 1.080 u sektoru građevinarstva.

Dakle, na taj način će biti upućeno na rad u Nemačkoj najviše radnika iz oblasti građevinarstva, a osim u tom sektoru, na privremeni rad u Nemačku mogu biti upućeni i radnici u oblasti izolaterstva, obrade metala, montažerstva… U PKS-u kažu da se broj radnika koji po detašmanu iz Srbije mogu da odu na rade u Nemačku određuje na osnovu kvote koju dodeljuju nadležni organi te zemlje. Tako je prošle detašmanske 2015/2016. godine, na taj način iz Srbije u Nemačkoj, u proseku mesečno radio 1.821 radnik, od kojih 664 u oblasti građevinarstva..

Postupak za upućivanje radnika na rad na osnovu ugovora o detašmanu u Nemačku podrazumeva da se nakon dobijanja saglasnosti za privredne subjekte i radnih dozvola za radnike, prikupi neophodna dokumentacija potrebna za izdavanje vize, a šta je od dokumentacije potrebno, može se naći na sajtu Privredne komore Srbije i konzulata SR Nemačke.

Da bi neki poslodavac konkurisao za dodelu detašmana, mora da zadovolji nekoliko uslova: da ima sedište u Srbiji te da je registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Uz to, treba da ima predstavništvo i u Nemačkoj i da posluje u skladu s nemačkim propisima. Uz zahtev za izdavanje saglasnosti, poslodavac je obavezan da dostavi  fotokopiju ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku s prevodom na srpski, plan dinamike radova, odnosno izjavu na memorandumu, koju je potpisala ovlašćena osoba, ukoliko nema plana dimanike radova, kao i fotokopiju dokaza o postojanju predstavništva u Nemačkoj.

Koliko će radnika po detašmanu raditi u Nemačkoj, ističu u PKS-u,  određuje se na osnovu ugovora koji prethodno sklope u Nemačkoj, a najduže je moguće devet meseci u kontinuitetu. Da bi mogli dobiti posao na taj način, radnici moraju biti školovani za delatnost koju obavljaju.

 Sporazum još iz Jugoslavije

Sporazum o upućivanju radnika zaposlenih u domaćim firmama na privremeni rad na osnovu ugovora o izvođenju radova s Nemačkom je još 1989. potpisala Jugoslavija. Ugovor koji omogućava da srpski poslodavci na pojednostavljeni način upućuju zaposlene u rad u Nemačku jer Srbija nije članica Evropske unije, obnovljen je 2001. godine

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *