UGOVOR VLADE SRBIJE SA EIB 26 miliona evra za objekte pravosuđa

UGOVOR VLADE SRBIJE SA EIB 26 miliona evra za objekte pravosuđa

Evropska investiciona banka (EIB) i Vlada Srbije potpisale su danas u Beogradu finansijski ugovor za unapređenje objekata pravosudnih organa u iznosu od 26 miliona evra.

Ugovor „Unapređenje objekata pravosudnih organa B“ su potpisali ministar finansija Srbije Dušan Vujović i potpredsednik EIB-a Dario Skanapieko, nakon njegovog sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz EIB-a.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, finansijskim ugovorom je Republici Srbiji odobren iznos od 26 miliona evra, sa periodom otplate od 25 godina, u koji je uključen period početka u trajanju od pet godina sa mogućnošću izbora fiksne ili varijabilne kamatne stope prilikom svakog povlačenja tranše kredita.

„Unapređenje objekata pravosudnih organa B“ je drugi finansijski ugovor u okviru projekta unapređenja objekata pravosudnih organa između Republike Srbije i EIB-a, budući da je prvi ugovor zaključen 2011. godine na iznos od 15 miliona evra, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Sredstva prve kreditne linije bila su opredeljena za rekonstrukciju objekta u Katanićevoj ulici u Beogradu, koja je uspešno završena i čime je omogućeno da se u adaptirani objekat usele pravosudni organi prema planu, ali i privremeno smeste neki od raseljenih sudova iz Palate pravde, kako bi započela i rekonstrukcija ove zgrade.

Projekat unapređenja objekata pravosudnih organa predstavlja integralni deo reforme sudstva u Republici Srbiji i važan korak u procesu evropskih integracija, navodi se u saopštenju.

Kao sastavni deo Nacionalne strategije za reformu pravosuđa, projekat ima za cilj unapređenje pravde u Republici Srbiji kroz izgradnju, rekonstrukciju i renoviranje objekata koje koriste pravosudni organi.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *