Ugovori za 58 poljoprivrednih gazdinstava

Ugovori za 58 poljoprivrednih gazdinstava

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević potpisao je 28. juna 2017. godine 58 ugovora sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za dodelu bespovratnih sredstava za opremu za hladnjače, preradu uljarica, sušare i za opremanje stočarskih farmi.

Radojević je rekao da su u Pokrajinskoj vladi potpisana 22 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za hladnjače, mašina za pripremu voća i povrća za tržište, opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje, kao i 36 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi.

„Vrednost potpisana 22 ugovora za nabavku opreme za hladnjače, opreme za preradu uljarica, mašine za pripremu voća i povrća za tržište i sušare iznosi oko 70 miliona dinara, a učešće pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je nepunih 50 posto, odnosno 34 miliona dinara“, rekao je Radojević

Kada je reč o konkursnoj liniji za opremanje stočarskih farmi, kako je naveo, vrednost potpisanih 36 ugovora je veća od 58 miliona dinara.

„Od te vrednosti, Pokrajina je obezbedila oko 29 miliona dinara,a najveće interesovanje je bilo za nabavku opreme za svinjarske farme“, kazao je Radojević.

Po njegovim rečima, za obe konkursne linije u 2017. godini obezbeđena su mnogo veća sredstva nego u prošloj godini, te precizirao da su poslednjim rebalansom pokrajinskog budžeta predviđeni novi iznosi finansijskih sredstava i za ta dva konkursa.

„Naime, do 31. maja bila su utrošena sva sredstva koja su bila namenjena za opremanje stočarskih farmi i rebalansom je obezbeđeno novih 35 miliona dinara.

Ukupno, u 2017. godini poljoprivrednicima će na raspolaganju biti 85 miliona dinara za ovu namenu, što je tri puta više sredstava u odnosu na 2016. godinu“, naveo je Radojević i dodao da je i za nabavku opreme za hladnjače, mašine za pripremu proizvoda za tržište iza sušare u ovoj godini opredeljeno preko 100 miliona dinara više nego 2016.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *