Uloženo 1,2 milijarde dinara

Uloženo 1,2 milijarde dinara

Kompanije članice Foruma za odgovorno poslovanje uložile su 1,2 milijardu dinara u društveno odgovorno poslovanje tokom 2015. godine. Čelnici Foruma su na konferenciji za novinare objavili da se nešto više od polovine te sume (52 odsto) odnosilo na podršku lokalnoj zajednici, trećina (33 odsto) na poboljšanje radnog okruženja, dok je 15 odsto novca uloženo u zaštitu životne sredine.

Potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje Marinos Vatis izjavio je da je vizija tog udruženja da uveri sve učesnike u to šta znači društveno odgovorno poslovanje i da je to nešto što je mnogo više od poštovanja regulative i zakonskih odredbi.

– To je pitanje kakvo društvo želimo da budemo – rekao je Vatis. – Želimo da to bude društvo koje će ukazivati dužnu pažnju životnoj okolini jer je to sredina u kojoj svi živimo i radimo, društvo koje pruža jednake mogućnosti za sve zaposlene i društvo koje brine o lokalnoj zajednici.

Po podacima Foruma za odgovorno poslovanje, u analizi rezultata za 2015. godinu učestvovalo je 18 kompanija članica, koje su podržale 833 projekta.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *