Uskoro u PKS Služba za pomoć članicama

Uskoro u PKS Služba za pomoć članicama

Privredna komora Srbije u saradnji sa Zaštitnikom građana od 1. januara 2017. formira Službu za pomoć svojim članicama u slučaju nezakonitog i nepravilnog rada organa uprave i za saradnju sa Zaštitnikom građana.

U PKS obavljena je stručna obuka zaposlenih u komorama o mogućnostima ostvarivanja i zaštite prava privrednih subjekata u cilju unapređenja ostvarivanja prava svojih članova. Obuci je prisustvovalo 27 predstavnika regionalnih privrednih komora sa teritorije cele Srbije: Kikinde, Novog Sada, Kraljeva, Subotice, Sombora, Požarevca i Kosovske Mitrovice.

Zaposleni su upoznati sa nadležnostima, načinom rada i rezultatima rada Zaštitnika građana. Tokom razmene iskustava predstavnika Zaštitnika građana i komora predstavljeni su ključni problemi u poslovanju privrednih subjekata, kao i mogućnosti postupanja Zaštitnika građana u slučaju nezakonitog i nepravilnog rada organa uprave.

Obuka zaposlenih u Privrednoj komoru Srbije organizovana je u sklopu aktivnosti za uspostavljanje službe za zaštitu privrednika i preduzetnika, a u cilju efikasnijeg ostvarivanja prava privrednih subjekata.

Služba za pomoć biće organizovana po načelima dostupnosti, stručnosti, besplatnosti, delotvornosti i integriteta.

Izvor: PKS

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *