USPEŠNIM STUDENTIMA POSAO U PRIVREDNOJ KOMORI

USPEŠNIM STUDENTIMA POSAO U PRIVREDNOJ KOMORI

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je studente „Kejs stadi kluba” Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu, koji su nedavno osvojili 3. mesto

 na Svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Porugalu, da se koliko već od naredne nedelje priključe aktivnostima i radu PKS-a.

– Uputio sam im otvoren poziv da nam se priključe onoliko koliko im studije dozvoljavaju, da rade zajedno s nama, naravno, u vidu plaćene prakse ili koliko se već budu mogli obavezati na neko dodatno vreme – rekao je Čadež posle sastanka sa studentima FON-a. – Privredna komora Srbije je od samog početka podržala taj tim izuzetno sposobnih i obrazovanih mladih ljudi i njihov odlazak na takmičenje, na kojem su, u konkurenciji s kolegama s univerziteta iz celog sveta, osvojili treće mesto s fantastičnom studijom. To je praktično najmanji deo podrške, budući da najveći deo podrške koju PKS mora da pruži dolazi tek posle.

Član pobedničkog tima i student 4. godine FON-a Nemanja Jevtović pozvao je sve mlade ljude da se priključe organizacijama na fakultetima koje studiraju da bi, kako navodi, pokušali da stvore bolje okruženje za budućnost.
– Smatram da je ovaj današnji dolazak ovde možda podsticaj svim mladim ljudima u Srbiji, i dokaz da nije bitno odakle dolazite već da je bitno koliko radite i da budete predani svom poslu – izjavio je Jevtović.

On se zahvalio PKS-u, FON-u i Vladi Srbije na prilici da se njegov tim takmiči, kao i na finansijskoj i mentorskoj podršci koja im je pružena, što je njegovom timu omogućilo da ode i da parira kolegama iz inostranstva.Članovi takmičarskog tima, akademci Nemanja Jevtović, Rastko Damnjanović, Đorđe Marijanović i Sofija Jovanović su u razgovoru s Čadežom istakli da je rešavanje studije slučaja bilo izuzetno zahtevno i da je trajalo 34 sata.Oni su ukazali na značaj strateškog investiranja u start-apove i predstavili su strategiju kojom su osvojili treće mesto.

Izvor: Dnevnik

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *