Uz podršku NIS-a otvoren fono kabinet u Novom Sadu

Uz podršku NIS-a otvoren fono kabinet u Novom Sadu

U Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Novom Sadu, danas je svečano otvoren fono kabinet, u prisustvu zamenika generalnog direktora NIS-a Andreja Šibanova, predstavnika Ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma i Gradskog veća Novog Sada.

Uz pomoć sredstava kompanije NIS, fono kabinet je u potpunosti renoviran i opremljen nameštajem i IT opremom, za potrebe izvođenja dvojezične srpsko-ruske nastave, u odeljenjima od trećeg razreda.

NIS je 2014. godine opremio kabinet za izvođenje bilingvalne nastave u odeljenjima prvog i drugog razreda, ali kako se broj dece koja pohađaju gradivo na srpskom i ruskom jeziku povećao, stvorena je potreba za dodatnim prostorom za učenje.

U OŠ „Jovan Popović“ dvojezična nastava je uvedena školske 2014/2015 godine, za učenike prvog i drugog razreda, kojih je bilo ukupno 37, dok danas bilingvalna odeljenja broje čak 56 đaka.

„Znanje jezika je jedna od osnovnih potreba savremenog sveta, a deca koja danas pohađaju dvojezične razrede, osnovno obrazovanje će završiti sa znanjem najmanje dva svetska jezika. NIS godinama unazad podržava i podstiče brojne projekte škola i univerziteta u Srbiji, te smo tako sa zadovoljstvom odlučili da pomognemo i osnivanje i realizaciju dvojezične nastave u ovoj školi“, izjavio je Andrej Šibanov.

Adaptacija fono kabineta, kao i podrška izvođenju dvojezične nastave, realizuju se okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, namenjenog saradnji kompanije sa obrazovnim i naučnim institucijama.

*Izvor: BIZLife

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *