Uz srpske ateste bolje poslovanje

Uz srpske ateste bolje poslovanje

PKS radi da naši sertifikati budu priznati u EU i zemljama razvijene ekonomije.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je 28. januara 2017. godine da će to udruženje privrednika u saradnji sa nadležnim institucijama raditi na tome da srpski atesti i sertifikati budu priznati u EU i drugim zemljama razvijene ekonomije.

To će, kako je istakao, izvoznoj privredi pojednostaviti poslovanje i smanjiti troškove.

– Nastojaćemo da se izborimo da srpski atesti i sertifikati budu priznati u svetu, kako naši proizvođači svoje uzorke ne bi morali da nose recimo u London i skupo plaćaju ateste tamošnjih referentnih i priznatih laboratorija – rekao je Čadež na sastanku sa upravom kompanije “Enterijer Janković” koja proizvodi nameštaj.

On je objasnio novu ulogu Privredne komore Srbije kao efikasnog servisa u funkciji razvoja privrede.

– Privreda je naš poslodavac, zaposleni u Komori njeni radnici, došao sam da od svog poslodavca, uspešnog privrednika, dobijem radne zadatke – istakao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao na značaj podrške izvoznim poslovima i osvajanju novih tržišta, i najavio posetu Saudijskoj Arabiji, gde će privrednici Srbije razgovarati sa tamošnjim o novim aranžmanima.

“Enterijer Janković” je privatna kompanija, koja je za 25 godina od male stolarske radionice sa nekoliko radnika postala firma s više od 600 zaposlenih, koja 90 odsto poslova obavlja na inostranom tržištu. Proizvodi nameštaj i prateće elemente za opremanje enterijera i građevinsku stolariju, a izvozi u 20 zemalja.

Izvor: Novosti

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *