UZMI RAČUN I POBEDI: Danas počinje državna NAGRADNA IGRA, a evo kako da UČESTVUJETE

UZMI RAČUN I POBEDI: Danas počinje državna NAGRADNA IGRA, a evo kako da UČESTVUJETE

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, počinje zvanično danas, jer od danas građani mogu besplatno da šalju koverte sa najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara.
Nagradna igra, čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral kod građana, traje do 1. aprila. Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se besplatno preuzimaju u Poštama Srbije i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje se i poštarina.
Na kovertama za nagradnu igru naznačena je adresa slanja, a građani samo treba da napišu svoje podatke – ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.
Jedna osoba može poslati neograničen broj koverti sa računima ili slipovima. Među nagradama su putovanja, automobili, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu. Planirana su četiri izvlačenja nagrada, a prvo će biti 12. marta.
Sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“, paralelno se organizuje i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti wi-fi zona besplatnog interneta.
Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.
Priređivač nagradne igre ispred Vlade je Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.
Izvor: Kurir/Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *