Važno povezivanje ruskih i srpkih kompanija

Važno povezivanje ruskih i srpkih kompanija

Na poslovni forum u okviru Dana Beograda u Moskvi došlo je oko 40 predstavnika kompanija iz različitih oblasti, a v.d. direktora PKS – Privredne komore Beograda Milivoje Miletić kaže da je važno da se što više kompanija poveže.

-Da bismo nastavili trend povećanja obima i kvaliteta saradnje velika je obaveza privrednih komora Moskve i Beograda da, pre svega sektorski, pokušamo da što je moguće više kompanija povežemo – rekao je Miletić Tanjugu.

Kako kaže, nije važno samo da se, kad je reč o povezivanju, primenjuju klasični kupoprodajni oblici saradnje, već da se pokušaju povezati i kada je reč o razmeni visokih tehnologija.

-Danas su svi ovde videli da i Srbija ima šta da ponudi. Nas nema na ovom trzištu, kada su u pitanju inofmaciono-komunikacione tehnologije, a Rusija raspolaže sa tehnologijama koje su danas značajne u oblasti industrije. Upravo povezicanjem i korišćenjem visokih tehnologija možemo podići konkuretnost naše privrede na drugim tržištima” – rekao je Miletić.

On je istakao da su Rusi pre svega zainteresovani za naše poljoprivredne prozivode, voće i povrće.

-Ovde je došlo oko 40 kompanija iz svih sektora privrede. Mi smo napravili početne analize i naša je obaevza da edukujemo naše proizvođače kako bi im dostupnost ruskog tržišta bila još veća – zaključio je Miletić.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *