Važno što mandatarka razume probleme u privredi

Važno što mandatarka razume probleme u privredi

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio da je veoma važno za privredu što nova mandatarka Ana Brnabić razume sve njene probleme na terenu, ali i kako mogu da se reše. 

Kada je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave imali smo dobru saradnju za rešavanje problema na lokalu. Ti problemi su rešavani najbrže moguće, rekao je Čadež gostujući na RTS-u.

Kako je dodao, nova mandatarka nije samo neko ko se razume probleme privrede, već neko ko dolazi iz privatnog sektora.

Kaže da je dobra raspodela dužnosti da buduća premijerka bude fokusirana na ekonomiju. 

Kada imate nekog ko ima fokus na privredu, onda mislim da to može dobro da funkcioniše, naglasio je on.

Upitan na koje bi probleme privrede prvo ukazao budućoj premijerki, on je rekao da bi to bilo smanjenje poreza i doprinosa, zatim poreza na dobit preduzeća, ali i mnoge druge stvari koje mogu da olakšaju poslovanje privrednika.

Kaže da je PKS od početka godine prosledila raznim ministarstvima 43 inicijative i da je do sada 17 rešeno.

Govoreći o problemu malinara, Čadež je rekao da na jučerašnjem sastanku e došlo do dogovora, ali da su imali konstruktivan razgovor o otkupnoj ceni tog voća.

Novi sastanak zakazan je za 3. jul, a predsednik PKS se nada da može da dođe do dogovora i rešenja na zadovoljstvo obe strane i proizvođača i hladnjačara.

Ovo je prvi put da se o problemu malinara govori na pravom mestu, da su u razgovore uključeni ministarstva poljoprivrede, finansija, trgovine i PKS, zaključio je Čadež.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *