Više para za samozapošljavanje žena u Novom Sadu

Više para za samozapošljavanje žena u Novom Sadu

Planirani iznos od 10.000.000 dinara za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Novog Sada ove godine je duplo viši u odnosu na prethodnu.

Javnim pozivom za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada je definisano da se subvencija dodeljuje nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Javni poziv za dodelu te subvencije objavljen je na sajtu Grada www.novisad.rs u „Aktuelnim dokumentima“, na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja do utroška sredstava predviđenih za tu namenu.

Izvor: 021

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *