Vlada i FIC za što bolje uslove za investitore

Vlada i FIC za što bolje uslove za investitore

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je 9. maja 2017. godine sa predsednicom Saveta stranih investitora (FIC) Janom Mihajlovom o aktivnostima zajedničke Radne grupe, koja je formirana kako bi se obezbedili što bolji uslovi za investitore i uklonile nepotrebne barijere za poslovanje u Srbiji.

Potpredsednica Mihajlović je predložila da prvi sastanak grupe, na čijem je čelu premijer Aleksandar Vučić, a čini je i sedam ministara, kao i predstavnici Saveta stranih investitora, bude održan već krajem sledeće nedelje, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

„Na tom sastanku bi se zajedničkim predlozima definisali naredni koraci koje bi trebalo preduzeti zarad boljeg poslovnog okruženja. Zajedničkim radom moramo da definišemo plan aktivnosti za naredni period kako bismo stvorili što bolje uslove za dolazak investitora u Srbiju. To je takođe važno i za one firme koje već posluju u našoj zemlji“, rekla je Mihajlovićeva, koja je i zamenik predsednika Radne grupe.

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova pohvalila je dosadašnje napore i rezultate potpredsednice Mihajlović na unapređenju poslovnog ambijenta. 

Ona se saglasila da je od velike važnosti definisanje zajedničkih narednih koraka Vlade Srbije i stranih investitora na predstojećem sastanku Radne grupe, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *