VOJVODINA: RAVNOMERNO RASPOREDITI PODSTICAJE

VOJVODINA: RAVNOMERNO RASPOREDITI PODSTICAJE

Pokrajinski finansijski podsticaji u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu trebalo bi ove godine da budu regionalno ravnomerno raspoređeni, istakao je potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini.

Bogaroški, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, najavio je i da će biti nastavljeno udruživanje finansijskih sredstava sa lokalnim samoupravama radi obnove kanalske mreže, izgradnje vodovoda i kanalizacije i pošumljavanja, navedeno je u saopštenju biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Taj pokrajinski sekretarijat ima ove godine na raspolaganju više od 7,1 milijardu dinara, što je veći iznos od lanjskog, uprkos tome što je ukupni ovogodišnji pokrajinski budžet manji.

Kako je navedeno na tom skupu, konkursi za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava biće objavljeni oko 1. marta i trajaće do kraja septembra, odnosno do utroška novca predviđenog za te namene.

Kada je reč o finansiranju u agraru, Bogaroški je najavio usklađivanje kreditnih linija resornog pokrajinskog sekretarijata i onih koje se realizuju preko fondova čiji je osnivač pokrajina.

On je napomenuo da je sekretarijat koji predvodi i do sada imao “solidan odziv na konkurse”, ali je ocenio da to nije bilo ravnomerno raspoređeno po regionima i dodao da će zbog toga predstavnici sekretarijata tokom februara posetiti svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini i razgovarati sa poljoprivrednim proizvođačima.

Bogaroški je rekao da će pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastaviti udruživanje sredstava sa lokalnim samoupravama, pre svega radi sanacije kanalske mreže, za šta je opredeljeno 590 miliona dinara a učešće tog sekretarijata je 60 odsto.

Za finansiranje izgradnje vodovoda i kanalizacije u pokrajini predviđeno je ukupno 343 miliona dinara, naveo je Bogaroški i naglasio da “ima prostora za sve lokalne samouprave da konkurišu” i time obezbede onaj deo sredstava koje daje pokrajina.

Izvor: RTV, 04.02.20105.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *