Vratili smo privredu u donošenje odluka

Vratili smo privredu u donošenje odluka

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je 20. juna 2017. godine u Nišu da je u protekle dve godine najznačaniji rezultat rada PKS to što je uspela da vrati privredu „za sto gde se donose odluke“.

„Uspeli smo da utičemo na mnoge propise i regulative i za to imamo merljive rezultate“, kazao je on na sastanku sa predsednicima novoizabranih regionalnih parlamenata i direktorima regionalnih privrednih komora.

Čadež je istakao da je PKS uspela, između ostalog da za proizvođače flaširane vode smanji naknadu za korišćenje voda za 12 odsto čime su oni postali ponovo konkurentni sa kompanijama iz Hrvatske i Slovenije.
On je podsetio da se radi o izuzetno značajnoj izmeni jer kompanije koje proizvode gaziranu i negaziranu vodu imaju godišnju proizvodnju veću od 70 miliona litara.

„Uspeli smo takođe da izdejstvujemo izmenu Pravilnika o porezu na dodatu vrednost na način koji će koristiti privredi“, naglasio je Čadež.
On je rekao da će 1. januara 2018. stupiti na snagu novi Pravilnik koji će „najmanje koštati privredu, oduzimati joj najmanje vremena i biti najmanje birokratski“.
„Značajno smo promenili način rada komore. Od toga da se čeka da neko od privrednika dođe u komoru došli smo do toga da smo samo u poslednja dva meseca imali više od 2.000 poseta kompanijama“, kazao je Čadež.

Podvukao je i da su u regionalne privredne parlamente ušli predstavnici skoro 700 kompanija iz čitave Srbije.
Te kompanije delegiraju svoje predstavnike u Skupšinu PKS i biraju Upravni odbor, predsednika komore i ostale njene organe.

Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *