Vrtlari apsolutni šampion Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Vrtlari apsolutni šampion Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Firmi Vrtlari DOO iz Malog Iđoša, dodeljeno je 12 zlatnih medalja kao i nagrada šampiona kvaliteta u grupi proizvoda od voća i povrća za pekmez od šljiva, slatko od dunja sa orasima i sok od paradajza sa celerom na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Sve ove nagrade krunisane su velikim šampionskim peharom za kvalitet proizvoda.

 

Vrtlari će nastupati na Sajmu od 13. maja i ovim putem pozivaju sve građane da ih posete na štandu u Master Sali i uvere se u kvalitet proizvoda. 

Firma Vrtlari je porodična firma iz Malog Iđoša sa dugom tradicijom u proizvodnji voća i povrća. Radi kao poljoprivredno gazdinstvo već 10 godina, a pre dve godine prerasla je u porodičnu firmu i započet je projekat proširenja proizvodnje i prerade visokokvalitetnog povrća i voća koje sami uzgajaju. Danas imaju paletu visokokvalitetnih proizvoda: džemova od maline, kajsije i smokve, pekmeza od šljiva, sok od paradajza u pet varijanti, premijum ajvara u blagoj i ljutoj varijanti.

Ono što ih izdvaja od konkurencije je potpuna kontrola proizvodnje, od zasada do finalnog proizvoda, što pre svega znači zdrav finalni proizvod. Zato je izabran slogan „Sa plantaže, na stalaže“ kao garancija kupcima da dobijaju vrhunski proizvod po tradicionalnoj recepturi i kontrolisanim sirovinama, od njive do teglice. 

Pogon je smešten u Kucuri. Opremljen je najsavremenijom opremom, nabavljenom delom od sopstvenih sredstava, delom iz subvencija i kredita. Iako je pogon za proizvodnju savremen, odlučili su se za koncept tradicionalne proizvodnje da bi se dobio vrhunski proizvod. Tehnologiju koriste  za bezbednost, kontrolu  i kapacitete, a recepturu za očuvanje vitamin i mineral kao i prirodnog procesa proizvodnje koji podseća na proizvode iz kućne radinosti.  

To je tržište prepoznalo i kupci su ljudi koji vode računa o ishrani i imaju istančan ukus. Najveći kompliment na degustacijama koje organizuju je kada kupac kaže da ga džem ili ajvar vraćaju u detinjstvo i tradicionalnu kućnu izradu ovih proizvoda. Imaju odličnu saradnju sa stručnjacima Univerziteta u Novom Sadu koji pomažu savetima ali i kontrolišu finalne proizvode. Ovakav način rada prepoznat je šampionskom titulom ali i sve većom potražnjom za proizvodima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. 

Izvor: 021

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *