Vučević: Pojačati turske investicije u Vojvodini

Vučević: Pojačati turske investicije u Vojvodini

Gradonačelnik Novog Sada primio ambasadora Turske i razgovarali su o ulaganjima turskih kompanija koje bi trebalo usmeriti na Vojvodinu i Novi Sad.

Ulaganja turskih kompanija, posebno onih u poljoprivredi, trebalo bi više usmeriti na Vojvodinu i Novi Sad, istanuto je u razgovoru gradonačelnika Miloša Vučevića i Tanžua Bilgiča, ambasadora Turske u Srbiji.

Foto Pres sluzba Grada NS

Ocenjeno je da u Srbiji vlada odlična investiciona klima u pogledu prisutnosti kompanija iz te zemlje.

– Vučević je pozvao turske kompanije da učestvuju na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i dodao da bi jedan od narednih zemalja-partnera tog sajma mogla da bude Turska – navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su posebno istakli prijateljske odnose Novog Sada i Burse, naglasivši da bi ta saradnja trebala da se intenzivira, ako se imaju u vidu sličnosti dvjua gradova i već formirane veze.

Ambasador Bilgič je posebno naglasio da, pored kontinuirane ekonomsko-privredne saradnje, dve zemlje vezuju snažne istorijske veze, što bi trebalo istaći kroz apostrofiranje ključnih istorijskih tačaka i konkretnu turističku ponudu za turske turiste.

Izvor: Beta

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *