Za 17 firmi 147 miliona

Za 17 firmi 147 miliona

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 17 kredita domaćim preduzećima i privrednicima, vrednih 147.142.200 dinara, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Krediti su odobreni na poslednjoj sednici UO, po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu se koristiti za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja, odnosno to su start-ap krediti. Krediti su odobreni s rokom otplate od četiri do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i s kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou, dodaje se u saopštenju.

Upravni odbor je odobrio i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza. Da bi se nastavila podrška privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine. Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 333, a njihova ukupna vrednost 6.309.505.349 dinara.

Taj novac namenjen je domaćoj privredi i može se koristi za niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju: za rekonstrukciju postojećih objekata ili izgradnju novih, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start-ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i s dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom cele godine, podseća se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *