Za navodnjavanje 385 hektara 61 milion dinara

Za navodnjavanje 385 hektara 61 milion dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je 31. jula 2017. godine novih 145 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara u Vojvodini, za šta je izdvojeno 61 milion dinara.

Kako se navodi, ukupna vrednost tih investicija iznosi 98 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđen 61 milion dinara, odnosno 62,3 odsto sredstava.

„Realizacijom tih investicija u Vojvodini će pod sistemom za navodnjavanje biti novih 385 hektara oranica. Veći deo, odnosno 288 hektara oranica,  navodnjavaće se vodom iz bunara, a 97 hektara vodom iz kanala“, rekao je resorni sekretar Vuk Radojević.

Po njegovim rečima, najveće interesovanje bilo je za nabavku sistema za navodnjavanje u povrtarstvu, te da je ukupna vrednost te investicije 54 miliona dinara. 

„U nove sisteme za navodnjavanje u voćarstvu investirano je ukupno 28,3  miliona dinara, a u ratarstvu  15,7 miliona dinara“, dodao je Radojević.

Sa danas potpisanim ugovorima, navode, 621 poljoprivrednik širom Vojvodine ostvario je pravo na bespovratna sredstva za nabavku novih sistema za navodnjavanje u 2017. godini. 

„Te investicije vredne su ukupno 433,7 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila sredstva u iznosu od 262,4 miliona dinara. Time je obezbeđeno navodnjavanje novih 2.685 hektara vojvođanskih oranica“, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Dnevnik

    

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *