Za privredu još 630 miliona dinara kredita

Za privredu još 630 miliona dinara kredita

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je privredi još 68 kredita u vrednosti od oko 628,1 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kako se navodi, ti krediti su odobreni po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, održavanje tekuće likvidnosti, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do 10 godina, uključujući i period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto godišnje.

Upravni odbor Fonda za razvoj, dodaje se, odobrio je i četiri reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita, kao i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza.

Podseća se da je Vlada Srbije, da bi nastavila sa podrškom privredi, prošle godine preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Ukupan broj kredita koje je Fond odobrio u ovoj godini je 316, a njihova ukupna vrednost oko 6,2 milijardi dinara. Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite.

*Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *