Zajednički nastup triju ekonomija

Zajednički nastup triju ekonomija

Srednjoročni program o saradnji trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH u periodu od 2016. do 2018. godine, koji predviđa unapređenje privredne i ekonomske saradnje triju zemalja, potpisan je u Beogradu. Sporazum i Akcioni plan trilateralnog trgovinskog komiteta potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar ekonomije Turske Nihat Zejbekči i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

U Beogradu je 19. oktobra 2015. godine otvorena prva poslovnica turske Halkbanke u Srbiji, koja je kupila većinski deo kapitala Čačanske banke. Poslovnicu turske banke su otvorili ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, turski ministar ekonomije Nihaj Zajbekči, ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Božaj i predsednik Borda direktora Halkbanke Mustafa Ajdin.

– Od danas formalnopravno Halkbanka počinje da posluje i od nje se očekuje da pojača konkurenciju u Srbiji – istakao je Ljajić, i izrazio nadu da će Halkbanka ubrzo otvoriti još filijala u Srbiji.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *