Zasad za budućnost

Zasad za budućnost

Delta Fondacija uz partnersku saradnju sa Trag fondacijom i podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, pokreće projekat ,, Zasad za budućnost” za pomoć socijalnih preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom. U okviru projekta Fondacija raspisuje konkurs za dodelu grantova u ukupnoj vrednosti 8 miliona dinara.
Na javni konkurs za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, koji će trajati od 20. aprila do 8.maja. 2015. godine mogu se prijaviti socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije(udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva). Odabranim projektima Delta Fondacija pružiće novčanu pomoć i stručnu podršku, sadni material, a moguć je i otkup ili plasman proizvoda. Maksimalna vrednost granta za pojedinačne projekte iznosi 1,8 miliona dinara.

Projekat „Zasad za budućnost“ ima za cilj da se kroz podršku socijalnim preduzećima (Socijalna preduzeća (SP) mogu biti različita po organizaciji i strukturi, ali sva imaju jasnu socijalnu i javnu svrhu, ostvareni profit reinvestiraju ili su neprofitna, a koriste se preduzetništvom radi ostvarivanja svog socijalnog cilja. SP koriste profit kao sredstvo za ostvarivanje društvene koristi) unapredi postojeća poljoprivredna proizvodnja na više lokacija u Srbiji, da se time poveća zaposlenost i smanji siromaštvo. Oblast poljoprivrede odabrana je jer je u sladu sa strategijom društveno odogovornog poslovanja Kompanije. Potencijalni aplikanti treba da budu socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva itd.), registrovani na teritoriji Republike Srbije.

Projekti sa kojima se potencijalni aplikanti prijavljuju treba da budu usmereni na unapređenje proizvodnje u tri poljoprivrede oblasti: povrtarstvo, uzgoj svinja i voćarstvo. Neophodno je da predloženi projekti imaju razrađen jasan biznis plan sa posebnim fokusom na socijalni aspekt (usmerenost na rešavanje određenog socijalnog problema, zapošljavanje ili rešavanje problema ugroženih/marginalizovanih grupa itd), ekonomsku uspešnost (visina godišnjeg obrta sredstava, organizacija poslovanja, plasman proizvoda itd), kao i da pokažu potencijal za održivost i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Detalji projekta ,,Zasad za budućnost” kao i formulari za prijavu mogu se pronaći na web stranici: Delta Fondacije: www.deltafondacija.rs.

 

Izvor : Agropres

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *