Evropski ekonomski dunavski forum „Pametni gradovi“

Evropski ekonomski dunavski forum „Pametni gradovi“

pametni-gradoviPrivredna komora Srbije u saradnji sa Austrijskim ekonomskim senatom po prvi put organizuje Evropski ekonomski dunavski forum pod nazivom „Pametni gradovi“, u ponedeljak, 31.10.2016. godine u Amfiteatru Sportsko-poslovnog centra Vojvodina – SPENS u Novom Sadu.

Cilj održavanja ovog Foruma jeste da se domaća privreda i zainteresovana javnost upoznaju sa konceptom „pametnih gradova“ na bazi najboljih iskustava u različitim privrednim sektorima. Procenjuje se da će do 2050. godine u gradovima živeti nekoliko milijardi ljudi, što donosi velike izazove u cilju poboljšanja uslova života u urbanim sredinama, kao i rast lokalnih ekonomija.

Nakon uvodnih reči predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, na forumu „Pametni gradovi“ predsednik Austrijskog ekonomskog senata dr Erhard Busek govoriće o značaju unapređenja regionalne saradnje u Dunavskom regionu kroz prizmu „pametnih gradova“. Skupu će se potom obratiti renomirani stručnjaci iz regiona i čitavog sveta, a prezentaciju „Beograd – PAMETAN GRAD na dve evropske reke“ održaće dr Žaklina Gligorijević iz Urbanističkog zavoda Beograda.

Pozivamo Vas da učestvujete na forumu „Pametni gradovi“, koji će biti održan 31. oktobra 2016. godine, u Amfiteatru Sportsko-poslovnog centra Vojvodina – SPENS u Novom Sadu sa početkom u 09 časova.

Učešće na forumu je besplatno! Prijava učešća je obavezna!

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do petka, 28. oktobra 2016. godine, slanjem popunjenog prijavnog lista na e-mail adrese: [email protected] ili putem telefona na 021/480-20-70

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nadeždi Belić, šefu Kabineta predsednika, Regionalna privredna komora Novi Sad na tel: 021/480 20 75 ili 064/84 18 518.

pozivno-pismo

prijavni-list

dunavska-strategija-agenda-srpski

dunavska-strategija-agenda-engleski

Podelite ovaj članak