Računovodstveno evidentiranje zaliha, obračun proizvodnje i utvrđivanje cene koštanja u različitim oblicima proizvodnje

Računovodstveno evidentiranje zaliha, obračun proizvodnje i utvrđivanje cene koštanja u različitim oblicima proizvodnje

img_3864Prva dva, u nizu seminara na tematiku posvećenu evidentiranju zaliha, održana su u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, 17. i 18. Novembra 2016. godine. Ove seminare su zajednički organizovale Regionalna privredna komora Novi Sad, Privredna komora Srbije i Savez računovođa i revizora Srbije, u skladu sa Sporazumom o saradnji, br 201 od 1.11.2016.g, koji je zaključila Privredna komora Srbije sa Savezom računovođa i revizora Srbije.

Ovaj semninar je namenjen svima onima koji rukuju zalihama, kao najznačijnijem delu poslovne imovine, zatim onima koji se bave uslužnim delatnostima, proizvodnjom, trgovinom, kao i za računovođe koji vode poslovne knjige.

Autor i predavač je mr Snežana Mitrović, viši savetnik Saveza računovođa i revizora Srbije.

Kako za ovu tematiku vlada izuzetno veliko interesovanje javnosti, Privredna komora Srbije organizuje seminare i u drugim mestima. Prvi naredni seminar će biti održan 25. novembra 2016. godine u RPK Subotica u Subotici, a zatim, 01. decembra u PK Srbije u Beogradu. Sve dodatne informacije se nalaze na sajtu www.pks.rs i www.srrs.rs i www.praksa.rs.

Materijal koji je prezentovan na ovim seminarima, nalazi se u Priručniku za profesionalne računovođe: Priručnik za primenu MSFI za MSE za mikro pravna lica, u odeljku 13, pod nazivom: Zalihe, iz 2014. godine. Ponovo će se štampati u časopisu Računovodstvena praksa, u brojevima: 2 i 3, iduće godine.

img_3869img_3860

Podelite ovaj članak