Pregovaramo o projektima vrednim 1,3 milijarde evra

Pregovaramo o projektima vrednim 1,3 milijarde evra

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je 29. Jula 2017. godine da Srbija trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 projekta koji bi trebalo da obezbede 30.000 novih radnih mesta i investicije vredne 1,3 milijarde evra.

„Radi se o realnim projektima, o novim radnim mestima širom Srbije“, rekao je Čadež, navodeći da na tome rade kabinet predsednika Republike, Razvojna agencija Srbije (RAS) i PKS.

On je u Nišu posle potpisivanja ugovora između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Gramer o podsticajnim sredstvima za otvaranje novih 450 radnih mesta pozvao i domaće privrednike da preko komore koriste programe Ministarstva i RAS-a za nove investicione projekte.

„Sve je više domaćih kompanija koje to rade, dobijaju ovu vrstu podrške, razvijaju svoje poslove, izlaze na nova tržišta i razvijaju svoje poslovanje“, rekao je Čadež.

Čadež podseća da Privredna komora Srbije takođe povezuje privrednike sa partnerima u inostranstvu i novim investitorima koji dolaze, navodeći primer kompanije Cumtobel.

Do sada je kroz selekciju te kompanije za dobavaljački lanac prošlo 50 domaćih fitmi, a 17 ih trenutno pregovara o sklapanju ugovora, zaključio je Čadež.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *