APR: Nećemo produžiti rok za završne račune

APR: Nećemo produžiti rok za završne račune

Iako sistem za dostavljanje finansijskih izveštaja na sajtu Agencije za privredne registre u ponedeljak, 27. februara nije radio, rok za predaju završnih računa privrednika neće biti produžen.

Naime, tokom jučerašnjeg dana našoj redakciji su se zbog problema koji su imali s aplikacijom javile brojne računovođe.

– Očajni smo, dočekali smo zoru ne bismo li predali finansijske izveštaje i izveštaje za statističke potrebe, međutim, ni u četiri sata jutros aplikacija nije proradila, a 28. februar je poslednji dan za dostavljanje završnih računa – kaže za Kurir Ljubica Batalo.

No, bez obzira na to što su i u Agenciji za privredne registre potvrdili da poseban informacioni sistem za dostavljanje finansijskih izveštaja nije bio dostupan ili je radio otežano, rok za predaju završnih računa, kako navode, neće biti produžen.

– Tačno je da je bilo poteškoća sa sistemom u ponedeljak. Međutim, problem je što već godinama svi čekaju poslednji dan da dostave završne račune, jer od 150.000 privrednih subjekata, samo u ponedeljak je predato 23.509 finansijskih izveštaj, a u utorak 30.000. Radimo sve, ali sistem takav pritisak teško može da izdrži – kažu za Kurir u APR.

Izvor: Kurir

Podelite ovaj članak