Dodeljene komorske nagrade na sednici Parlamenta privrednika

Dodeljene komorske nagrade na sednici Parlamenta privrednika

U PKS-RPK Novi Sad 5. decembra 2018. godine održana je peta sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga.

Olivera Simović, direktor PKS-RPK Novi Sad, pozdravila je prisutne i rekla kako je kraj godine vreme kada se prave izveštaji, ali i vreme kad se prave planovi. Istakla je da su privrednici poslodavci Komore i pozvala ih da budu aktivni, da se uključe u rad Komore i da zajedno prevazilaze prepreke u poslovanju.

  

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su pokazatelji što se tiče Novog Sada dobri i naglasio povoljne makro – ekonomske rezultate, dodavši da mnogo toga zavisi i od privatnog sektora. Rekao je kako očekuje i rast plata u privatnom sektoru i da oni koji to ne prihvate neće imati dovoljan broj zaposlenih. Naveo je da se u poslednjem periodu suočavamo sa manjkom produktivne radne snage, pre svega za infrastrukturne radove, usled čega neka preduzeća imaju poteškoća da u ugovorenom roku završe posao.

    

U radnom delu sednice Gordana Tiodorović, direktor Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova PKS, izvestila je prisutne o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama.  O planu rada Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga za 2019. godinu  i izveštaju o pokrenutim i realizovanim lokalnim inicijativama govorila je Gordana Ćuk, pomoćnik direktora PKS-RPK Novi Sad, nakon čega je Nermina Ljubović, savetnica predsednika PKS, prezentovala projekat ’’SMART FACTORY HUB’’.

Nakon radnog dela održan je svečani deo na kom su dodeljene nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona i za regionalnog poslovnog lidera. Nagrade su uručili gospodin Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i gospođa Olivera Simović, direktor PKS-RPK Novi Sad.

Nagrada Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga za poseban doprinos razvoju privrede regiona, za 2018. godinu, dodeljena je iz oblasti industrije komapniji “Galens“ DOO, Novi Sad; iz oblasti usluga kompaniji “Univereksport“ DOO, Novi Sad i iz oblasti poljoprivrede komaniji “PIP“ DOO, Novi Sad.

  

Nagrada Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga za za regionalnog poslovnog lidera za 2018. godinu, dodeljena je Dragoljubu Zbiljiću, predsedniku kompanije “Energotehnika-Južna Bačka“, Novi Sad.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *