Dogodine hladnjača u Ruskom Krsturu

Dogodine hladnjača u Ruskom Krsturu

Kompanija „Manjo” iz Futoga kupila je 2,3 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni Ruski Krstur za izgradnju hladnjače i pogona za preradu povrća.

Opština Kula je od prodaje tog zemljišta zaradila 8,67 miliona dinara, a reč je o prvom ozbiljnom investitoru izvan Industrijske zone u Kuli.

Kompanija „Manjo”, po rečima vlasnika Srđana Savičića, bavi se trgovinom voćem i povrćem i pretežna delatnost im je izvoz svežeg voća i povrća, uglavnom na zapadna tržišta.

Nakon kupovine zemljišta planiramo da investiramo oko dva miliona evra u izgradnju hladnjače i pogona za preradu povrća, a početak izgradnje planiran je za jesen naredne godine, objasnio je Savičić.

Ruski Krstur smo, dodao je, izabrali zato što već godinama na tom području otkupljujemo papriku pa smo prepoznali veliki potencijal stanovništva i proizvodnog područja.

Želimo da gradimo i razvijamo proizvodnju u tom regionu u kojem dobro uspevaju paprike, jagode, krastavci kornišoni, špargla…, najavio je Savičić. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić, koji je potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Ruskom Krsturu, ističe da izgradnja pogona u Ruskom Krsturu ima veliki značaj pre svega za proizvođače paprike iz tog naselja kulske opštine zbog problema koje su imali s kompanijom ABC.

Dobijamo ozbiljnog partnera, a ozbiljnog patnera dobijaju i stanovnici Ruskog Krstura i proizvođači povrća, rekao je Milojičić.

Kako je dodao, planovi te kompanije se ne završavaju samo izgradnjom hladnjače već će tu biti i manji pogon za preradu krastavaca kornišona i industrijske jagode, a sve to će doprineti da mladi ne odlaze iz naše opštine već da počnu i da se vraćaju.

Dolaskom ozbiljnih investitora i ulaganjima u infrastrukturu u narednom periodu ćemo to sigurno i postići, zaključuje Milojičić.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *