Dug po kreditnim karticama građanima najteže pada

Dug po kreditnim karticama građanima najteže pada

Stanovništvo je u Srbiji uvek bilo znato ažurnije kod plaćanja obaveza po kreditima nego privreda. To već više od jedne decenije pokazuju podaci Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije. Dok kod velike privrede docnja prelazi 20 odsto, a kod male je blizu toga, kod građana je to 7,3 odsto. Ali, postoji jedan segment zaduživanja gde su i građani blizu privrednika. To su obaveze vezane za kreditne kartice.

Docnja je kod njih čak 18,2 procenta. Rate su tu manje nego kod običnih kredita, ali očito teže padaju građanima. Razlog velike docnje je gubitak posla i olako shvatanje obaveza. Pored toga, pozajmice po karticama su skupe obaveze, od njih je nepovoljniji samo „minus .

Početkom ove godine u Srbiji je kod građana bilo 1.164.596 kreditnih kartica, a poslednjeg dana jula 1.121.817. Smanjenje broja kartica od 42.779 je nešto na šta svakako treba obratiti pažnju. A razlozi su brojni – građani se preko kartica olako zaduže, ne ispunjavaju obaveze i ne odazivaju se na pozive banaka za dogovor. Kada dve – tri rate nisu plaćene a od klijenta ni traga ni glasa, banka ukine karticu i pozove klijenta da ceo dug izmiri odjednom. On obično nije u mogućnosti da sve plati i pada u docnju. Sa dugom napravljenim preko kartice događa se isto što i sa kreditom. Banke i klijent pokušavaju da se dogovore o otplati refinansiranju, nude grejs period. Traži se rešenje pre nego što dođe do prinudne naplate.

Stručnjak sa Beogradske bankarske akademije, dr Mališa Đukić, kaže da su uzroci docnje kod obaveza vezanih za kreditne kartice isti kao i za druge obaveze. Građanima se smanjuje zarada ili kasni, ostaju bez posla i bez prihoda. U takvim uslovima teško je redovno ispunjavati obaveze.

Banke se trude da na tržište plasiraju takve usluge koje će klijentima pomoći da ih lakše otplaćuju.Tako je Kredi Agrikol banka ponudila pozajmicu preko kreditne kartice – na rok otplate od 60 meseci. Pri tome, klijenti sami biraju kolika će im biti rata.

– Smatrali smo da će sami lakše proceniti svoje mogućnosti i tako moći da ispune obaveze na vreme, to odgovara i njima i nama – kaže Svetozar Šijačić, rukovodilac za poslove sa stanovništvom i član Izvršnog odbora Kredi Agrikol banke .

On napominje da je klijentima koji ostanu bez posla teško u prvi mah da ispunjavaju obaveze, ali kod mnogih to ne traje dugo. Tako ima klijenata koji, i ako su formalno bez posla, obaveze izmiruju redovnije od zaposlenih, bilo da se radi o onima koji su dobili otkaz ili su imali privatni biznis pa ga ugasili.

Banke se trude da klijentima pomognu i tako što sa pojedinim kompanijama sa kojima sarađuju imaju dogovor o beskamantom kreditiranju za kupovinu na kartice. Ovim programima su obuhvaćene brojne robe i usluge od tehničkog pregleda vozila, preko odeće i asortimana hiper marketa pa do tehničke robe i nameštaja. Spisak povlašćenih prodavnica svaka banka ima na svom sajtu. Ovo je velika pogodnost jer su kamate kod kartica visoke i idu od 24 do čak 30 odsto na godišnjem nivou.

Oprezni klijenti

Uprkos velikoj docnji iz podataka Kreditnog biroa Udruženja banka Srbije, može se zaključiti da su klijenti prilično obazrivi kada se zadužuju preko kreditnih platnih kartica. Banke su im odobrile da tako potroše 81,06 milijardu dinara, a iskoristili su manje od polovine, odnosno 35,22 milijarde dinara. U docnji je 83.172 kartica. Ta brojka se neznatno promenila od početka godina. Tada je  83.511 kartica bilo u docnji. Preciznije obaveze preuzete po njima nisu se ispunjavale duže od 60 dana od roka dospeća.

Izvor: www.dnevnik.rs

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *