Investitori hoće stabilnost

Investitori hoće stabilnost

Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobriće Srbiji kredite vredne više od pola milijarde evra, jer je naše tržište dobro za ulagače. Za investitore je najvažnija stabilnost i ključno je da se reši kriza na granici Srbije i Hrvatske, izjavio je predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj  Suma Čakrabarti. On je najavio da će ta banka učestvovati i u najznačajnijim poslovima koji čekaju srpsku ekonomiju a to je svakako  restrukturiranje  velikih sistema, poput EPS-a, Galenike, Komercijalne banke.

Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj  Čakrabarti je, takođe, najavio da će EBRD omogućiti i povoljne zajmove malim i srednjim preduzećima. Prema njegovim rečima, obim kredita premašiće prošlogodišnjih pola milijarde evra, a osnov za to je i Memorandum o razumevanju koji je potpisan ove nedelje sa Vladom Srbije.

„Srbija je dobro tržište za investitore i mi možemo da pomognemo. Mi ćemo Srbiju na našem samitu o investicijama na Zapadnom Balkanu, koji će biti u Londonu sledeće godine, predstaviti velikom broju investitora”, rekao je predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj.

Čakrabarti je napomenuo da ima investitora iz Evrope koji dobro znaju Srbiju, ali da EBRD želi da uključi nove iz Severne Amerike, Kine, Indije…

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak