Izdato 20.000 vaučera za odmor u Srbiji, očekujemo rekordnu godinu

Izdato 20.000 vaučera za odmor u Srbiji, očekujemo rekordnu godinu

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je broj izdatih vaučera za ovu godinu za odmor na turističkim destinacijama u Srbiji prešao cifru od 20.000, što je veoma ohrabrujući podatak za domaću turističku privredu.

„S obzirom na to da je od januara do 27. maja 2016. godine izdato već 20.000 vaučera, a da je za prošlu godinu taj broj iznosio nešto više od 14.000, jasno je da je ova podsticajna mera Vlade u potpunosti zaživela. To ukazuje i da će 2016. godina sasvim sigurno biti rekordna, kada su u pitanju dolasci domaćih turista“, rekao je Ljajić Tanjugu.

On je rekao i da je u prva tri meseca ove godine ostvaren porast ukupnog broja dolazaka turista za 17 odsto u odnosu na isti period 2015. godine, kao i da je domaćih turista bilo više za 16 odsto u odnosu na prva tri meseca prošle godine, a stranih čak 19 odsto više.

„Kada je u pitanju devizni priliv od turizma za prva tri meseca, on iznosi 188 miliona evra i za 21 odsto je veći nego u prva tri meseca 2015. godine“, dodao je Ljajić.

On je naveo i da je u cilju unapređenja domaće turističke ponude Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prošle nedelje odobrilo finansiranje 112 projekata turističke promocije i manifestacija u ukupnom iznosu od 145 miliona dinara.

Takođe, ministarstvo je odobrilo i realizaciju 16 projekata razvoja turističke infrastrukture ukupne vrednosti od 151 milion dinara.

Ljajić je pojasnio i da je konkurs za projekte razvoja turističke infrastrukture otvoren do 1. oktobra i da je u budžetu za te namene preostalo još 490 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak