Javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku

Javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovala je javnu raspravu o Nacrtu zakona o štrajku, 8. maja 2018. godine u  Novom Sadu u Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga.

Prisutni građani kao i stručna javnost upoznati su tom prilikom sa tekstom Nacrta zakona o štrajku i izložili svoje komentare, sugestije i predloge.

Osnovni razlog za donošenje novog Zakona o štrajku je usklađivanje Zakona o štrajku sa Ustavom Republike Srbije, kao i međusobno usklađivanje Zakona o štrajku i posebnih zakona koji regulišu pitanje štrajka (Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima, Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o javnim preduzećima, Zakon o socijalnoj zaštiti i dr). Takođe, donošenje novog Zakona o štrajku predstavlja jednu od obaveza Republike Srbije uprocesu evropskih integracija.

Tekst Nacrta zakona objavljen je na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kojem možete pristupiti putem linka: https://www.minrzs.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-javnoj-rasprac3081f5811e24.html

 

Nacrt zakona o štrajku

Informacija o Nacrtu zakona o štrajku

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *