Kako do povoljnijih i bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

Kako do povoljnijih i bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga 15. marta 2018. godine održana je radionica „Povoljnija i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća: Kako se pripremiti i koristiti ih“.

Radionica je imala za cilj da informiše učesnike o mogućnostima finansiranja malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji, te da im pored finansiranja od strane banaka omogući pristup bespovratnim IPARD sredstvima, kao i da im približi finansiranje od strane investicionih fondova. Radionica je okupila sve relevantne učesnike i podelila njihova iskustva, potrebe i mišljenja na temu podizanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća (MSP) za prikupljanje svih raspoloživih izvora finansiranja, sa posebnim akcentom na proizvođače i prerađivače voća i povrća. Moderatori na radionici bili su: Vladimir Pavlović i Miloš Savić – WM Equity Partners DOO Beograd, a panelisti: Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu, Milan Ugren, Unicredit Banka AD Beograd, Slobodan Teofanov, ekspert za IPARD, Milan Marinković, Fima Invest – Društvo za upravljanje investicionim fondovima, Marko Čučak, DEG i Vladimir Hrle, IFC.

Učesnici radionice bili su predstavnici kompanija – proizvođači i prerađivači voća i povrća, naučne zajednice, bankarskog sektora i komorskog sistema.

 

Podelite ovaj članak