Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno

Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i PKS-RPK Novi Sad, 05. oktobra 2018. godine, održana je radionica pod nazivom „Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno  – Reci ne radu na crno“. Učesnike konferencije na samom početku pozdravili su: Olivera Simović, direktor PKS-RPK Novi Sad i Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga.

  

Konferenciji su pored velikog broja preduzetnika sa Regiona prisustvovali i: Stevan Đurović, v.d. direktora Inspektorata za rad, Stanko Krstin, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, Goran Milić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Dragoslav Radisavljević, predsednik Saveza zaštite na radu Srbije, inspektori rada Odeljenja inspekcije rada Novi Sad i drugi.

Projekat ,,Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno“ pokrenut je 8. septembra 2017. godine potpisivanjem ugovora između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ambasade Kraljevine Norveške u R. Srbiji. Projekat koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške  prvenstveno je usmeren na medijsku kampanju kojom se ističu negativne posledice neprijavljenog rada.

  

Podelite ovaj članak