Na Velikogospojinske dane u Novom Bečeju “dolazimo”

Na Velikogospojinske dane u Novom Bečeju “dolazimo”

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju, biće održani od 24. do 27. avgusta, ovaj put uz slogan „Dolazimo”.

Kao i prethodnih godina, na najlepšem keju kraj Tise, sve posetioce čeka odličan provod uz bogat program. Peti put biće upriličen i trodnevni Gospojinski poljo-fest, a svečano otvaranje ove podmanifestacije je u petak, 25. avgusta. Poljoprivredni proizvođači, ali i stručna javnost imaće priliku da učestvuju u tematskim panel diskusijama kojima će prisustvovati i predstavnici republičkih i pokrajinskih vlasti.

„Poljo-fest je najveća letnja smotra na kojoj se razmenjuje znanje i gde poljoprivredni proizvođači imaju priliku da vide najnovije mašine. Novost ove godine je izložba rečnih plovila i ribolovačke opreme na obali Tise, u marini Gradište“, rekao je predsednik Organizacionog odbora Matija Kovač, na predstavljanju manifestacije juče u Privrednoj komori Vojvodine.

Po broju prijavljenih izlagača, ovogodišnji Poljo-fest prevazilazi sve dosadašnje, potvrdio je Kovač i pozvao i one koji se možda dvoume, da se jave i prikažu svoje usluge, robe, bez obzira u kom segmentu agro-biznisa rade, da se zajedno promoviše poljoprivreda i znanje. Velika podrška Poljo-festu stigla je od Pokrajinske vlade, a posebno od Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarsktvo.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je istakao da je budžetom za ovu godinu opredeljeno tri puta više finansijskih sredstava za podršku lokalnim manifestacijama koje promovišu poljoprivredu i razvoj sela.

„Novobečejska manifestacija prevazilazi po značaju okvire lokalne samouprave i dobija regionalni karakter. Zato će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu opredeliti skoro dvostruko više finansijskih sredstava u odnosu na prošlu godinu, kako bismo podržali i pomogli da se ova manifestacija održi na visokom nivou. Tome u prilog ide činjenica da za tih nekoliko dana Novi Bečej poseti oko 200.000 ljudi“, istakao je Radojević.

Sve počinje u četvrtak 24. avgusta dolaskom Rečne flotile Vojske Srbije, koja će tokom trajanja manifestacije imati otvorene dane za sve posetioce, najavio je zamenik predsednika Organizacionog odbora Branko Svilengaćin. Uz izložbu plovila „Boat shov”, novost je i „Ulica zanatskog piva”. U muzičkom programu Velikogospojinskih dana nastupiće Novica Zdravković, „Mobilmanija” iz Mađarske, „Divlje jagode”, „Riblja čorba”, Yenan Lončarević i Aca Lukas.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *