Nagrada najboljem studentu, promovisani masteri i magistri

Nagrada najboljem studentu, promovisani masteri i magistri

Na Svetosavskoj svečanosti na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, promovisano je 16 magistara, dva specijalista inženjera i 84 master inženjera.

Svetosavska nagrada najboljem studentu FTN-a pripala je masteru Geodezije i geomatike Marini Davidović, koja je tokom petogodišnjih studija ostvarila prosek 10,00. Ovo priznanje dobitnici su uručili dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački i podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Svetlana Mihić.

Kao najbolji studenti u promociji, nagrade su dobili: Jela Bošnjak (Energetika, elektronika i telekomunikacije), Aleksandar Besermenji (Računarstvo i automatika), Sandra Štajner (Ineženjerski menadžment) i Georgina Kolarić (Mehatronika).

– Iako sam uvek bila odličan, đak generacije u osnovnoj i srednjoj školi, kada sam upisala fakultet nisam, u konkurenciji od 14.000 studenata, očekivala da ću biti najbolji student. Za ovakav uspeh su važni čelična volja i motivacija. Naravno, potrebni su i ogroman trud i rad, i zainteresovanost za to što se studira – rekla nama je Marina Davidović o receptu za studiranje u roku, s najvećim mogućim prosekom.

– Imamo mnogo studenata i bar pet puta godišnje pravimo svečane promocije naših master inženjera – diplomiranih inženjera. Obavezno već godinama to činimo i na Svetosavskoj proslavi – rekao je dekan FTN-a Doroslovački, ističući da su kriterijumi najviša prosečna ocena i brzina studiranja, kao i bavljenje drugim studentskim aktivnostima.

U ime akademske zajednice sve nagrađene, i studente koji su stekli diplome mastera pozdravio je rektor UNS prof dr Dušan Nikolić. Svetosavsku besedu je na svečanosti održao direktor Istorijskog arhiva Grada Novog Sada Petar Đurđev, a u muzičkom delu programa nastupio je hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak