Novac u digitalnom svetu siguran kao u banci

Novac u digitalnom svetu siguran kao u banci

– Građane Srbije od masovnijeg korišćenja onlajn i mobilnog bankarstva odvraćaju nedovoljna informisanost i strah od zloupotreba u virtualnom poslovanju – izjavio je Tanjugu zamenik predsednika Izvršnog odbora Rajfajzen banke Petar Jovanović, i dodao da razloga za zabrinutost nema jer su mere zaštite od digitalne ili fizičke krađe jednake. – Banke stalno investiraju u najnovije tehnologije zaštite i prevencije zloupotreba pa je prilikom korišćenja digitalnih servisa novac siguran.  On je istakao da pristup digitalnim servisima podrazumeva korišćenje korisničkog imena, lozinke ili PIN kodova u slučaju mobilnih aplikacija. Njih bi trebalo čuvati na sigurnom mestu, i nikako ne koristiti za druge servise na internetu koji su dostupni hakerima i kriminalcima.

– Lozinku bi trebalo koristiti isključivo za taj nalog – dodao je Jovanović, ističući da je Rajfajzen, recimo, kod mobilnog bankarstva uveo inovativni sistem zaštite, baziran na tehnologiji s jednokratnom lozinkom koja važi samo u tom trenutku. – To je način zaštite koji je vrlo teško zloupotrebiti.

Po njegovim rečima, ta banka se nije do sada suočavala s pokušajima prevara u digitalnoj sferi, što ne znači, primetio je, da one ne postoje. Jovanović je naglasio da je gotovo 90 odsto transakcija pravnih lica u Rajfajzen banci već u nekoj formi elektronskog oblika. Kod građana, za koje su digitalne usluge besplatne, iako se beleži rast broja korisnika digitalnih kanala, još postoji određena kategorija, mahom starijih klijenata, koji nisu otvoreni prema internetu ili mobilnim aplikacijama.

– Kod mlađih je veća otvorenost, a oni su i zainteresovani za nove tehnologije. Neki su čak svesni i pojedinih ograničenja u pristupu i želeli bi da se ona sklone – rekao je Jovanović. – U poslednjih nekoliko godina postoji značajan trend prelaska klijenata na elektronsko i mobilno bankarstvo, a samo Rajfajzen je od početka godine dobio 50.000 novih korisnika mobilnog bankarstva. Danas se najviše, kada je reč o onlajn ili mobilnim uslugama, koristi plaćanje računa, obavljanje menjačkih poslova, upit stanja po računima, prisutnija je upotreba pametnih bankomata gde građani mogu da uplaćuju i podižu novac ne koristeći filijale i osoblje u filijalama. Ti servisi omogućuju da ste u konstantnom kontaktu s bankom, a da ne provodite vreme u ekspoziturama.

D.V.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *